NL
Configureer uw droomspa

Ontdek 7 valkuilen vóór u een spa koopt

Download nu
Configureer uw droomspa

Ontdek 7 valkuilen
vóór u een spa koopt

Voornaam

Familienaam

E-mailadres

Ontdek 7 valkuilen
vóór u een spa koopt

NL FR

De ideale ontspanning na inspanning

Je Hotspring spa helpt je lichaam om van stijf en overbelast naar soepel en hersteld te gaan, een ontspannende RESET. Warmtetherapie helpt bij de bloedcirculatie, stimuleert herstel en ontspant de spieren. Je zal altijd profiteren van de voordelen van een spa sessie, of het nu vóór of na een work-out is.


Uit studies is gebleken dat zowel warmte- als koudetherapie voordelig zijn bij genezing en voorkoming van spierschade na een trainingssessie. Je eigen spa biedt de meest veelzijdige therapie. Sessies in een jacuzzi kunnen je training verbeteren en je dichter bij een gezond lichaam brengen.

Een duik in de voordelen van een spa: vóór en na het sporten

Een jacuzzi is vermoedelijk al een deel van je levensstijl, maar hoe past het binnen je sportroutine? Overweeg deze raadgevingen zorgvuldig en gebruik je gezond verstand bij het creëren van nieuwe routines die je training ondersteunen en zorgen voor herstel. Het is ook verstandig om een arts te raadplegen wanneer je een routine uitstippelt die het best bij jouw noden en lichaam past.

 

VOOR een training: 10 à 20 minuten in een warme spa

Dit helpt om de bloedcirculatie goed op gang te zetten en om de spieren op te warmen. Vergeet niet om hierna te stretchen voor je aan een training begint. (Je kan zelfs lichte stretchoefeningen doen terwijl je in de spa zit.)

 

NA een training: spieren afkoelen en hartslag verlagen

Wandel op je gemak of stretch lichtjes. Ga hierna nogmaals in de spa om je geest en lichaam te ontspannen en stimuleer zo het herstelproces.

Do’s en don’ts om je training te bevorderen

DO

  • Blijf je houden aan het trainingsschema en laat je lichaam rusten en herstellen tussen intensieve trainingen. Door gebruik te maken van warmtetherapie, kan je herstel versneld worden.
  • Hydrateer op tijd en vaak, of je nu de jacuzzi in je routine opneemt of niet. Plan nog meer water te drinken als je in de jacuzzi zit.
  • Help je spieren losser worden (om zo letsels te voorkomen) met een korte sessie in de jacuzzi (10-20 minuten) en stretch voor een training.
  • Neem een duik in de jacuzzi nadat je hartslag weer normaal is en je spieren wat zijn afgekoeld. Deze hittetherapie bevordert een diepere ontspanning en stretching voor je nu sterkere spieren. Een welverdiende massage in de spa helpt je voor te bereiden op de volgende fase van je fitnessreis.

DON'T

  • Te hard pushen en je grenzen negeren.
  • Het onderschatten van het belang van hydratatie om het natuurlijk zweetproces van je lichaam te ondersteunen tijdens het sporten en in een warme jacuzzi.
  • Onmiddellijk aan een training beginnen terwijl je spieren nog koud en stijf zijn. Het negeren van het feit dat niet stretchen vòòr een training voor letsel kan zorgen.
  • De ongelofelijke voordelen van je HotSpring spa missen.
 

Omarm het gebruik van je HotSpring spa vóór en na een trainingssessie

Een Hotspring kan je zowel vóór als na een trainingssessie positief beïnvloeden mits het volgen van bovenstaande richtlijnen. De belangrijkste richtlijn is het aanvoelen van je eigen lichaam. Wanneer je spieren bijvoorbeeld, pijnlijk en opgezwollen voelen na een zware trainingssessie, is het beter om je lichaam de tijd te geven om eerst wat af te koelen voordat je een duik neemt in een warme jacuzzi. In sommige gevallen is het zelfs beter om een dag of 2 te wachten wanneer je spieren uitzonderlijk pijnlijk aanvoelen na een zware training. In de dagen die erop volgen, is een jacuzzi dan weer wel ideaal wanneer je spieren stijf aanvoelen.

Je kan jouw lichaam als enige perfect aanvoelen. De tijd tussen de trainingen is even belangrijk als de training zelf. Wanneer we onszelf pushen tijdens een training, mogen we de noodzakelijke periode van herstel niet vermijden – uiteindelijk resulteert dat juist in sterkere spieren en een algeheel gezonder lichaam!

Voor professioneel advies over hoe je een jacuzzi best gebruikt, kan je contact opnemen met een lokale HotSpring verdeler.

Spa
Configurator

Vind een
dealer

Gratis brochure
downloaden

Ontvang onze nieuwsbrief

Ontdek onze modellen

HotSpring blinkt uit in kwaliteit zoals geen enkel ander merk.

Ontdek alle verhalen

Ontvang onze nieuwsbrief