NL
Configureer uw droomspa

Ontdek 7 valkuilen vóór u een spa koopt

Download nu
Configureer uw droomspa

Ontdek 7 valkuilen
vóór u een spa koopt

Voornaam

Familienaam

E-mailadres

Ontdek 7 valkuilen
vóór u een spa koopt

NL FR

Mythes en feiten ontrafeld

 

Mensen hebben er altijd van gehouden om in het water te liggen. Generaties lang hebben we gezocht naar warmwaterbronnen om onze spieren te laten ontspannen. Van de thermale baden van het Romeinse rijk tot de exclusieve kuuroorden van de 19de eeuw in Europa, warmwaterbronnen waren het epicentrum van de rijken, een luxe om zich in te onderdompelen. Spa's zoals we ze nu kennen, bestaan ongeveer een eeuw en worden nu veel gebruikt door iedereen. In die tijd hebben we veel geleerd over spa's, maar we hebben ook een hoop misverstanden opgepikt. De mythes die rondzwerven over spa's en gezondheid en onderhoud zullen we tot op de bodem onderzoeken. Hieronder zullen we de feiten van de mythes scheiden:

 

Veel voorkomende mythes over gezondheid 

Moderne hot tubs zijn gebouwd volgens de hoogste normen van gezondheid en veiligheid. Ze zijn ontworpen om hun eigenaars te beschermen met veiligheidsvoorzieningen zoals slipvaste stappen, nauwkeurige temperatuurregelingen en geavanceerde waterbehandelingssystemen om het water schoon en veilig te houden. Natte oppervlakken zijn glad, dus wees voorzichtig bij het verplaatsen in of rondom uw spa. Gebruik, in het bijzonder als u minder mobiel bent, altijd een trap en overweeg een leuning te installeren om u te helpen uw hottub veilig te betreden en te verlaten.

Spa-eigenaars hebben andere zorgen over mogelijke gezondheidsrisico's, waarvan vele kunnen worden voorkomen met een beetje netheid en verzorging.

 

Een spa kan u verbranden

Dit is zeker een risico voor liefhebbers die op zoek zijn naar een duik in een warmwaterbron. Tenzij de warmwaterbron u gekend is of als de temperatuur is gemeten en gepost, moet u voorzichtig zijn bij het betreden van een warmwaterbron. Sommige natuurlijke warmwaterbronnen zijn aangenaam warm, terwijl andere gevaarlijk heet kunnen zijn.

 

In tegenstelling tot een warmwaterbron, wordt uw spa voorzien van een thermometer, die u in een oogopslag de temperatuur van uw water zal vertellen. Hoewel de individuele voorkeur varieert, is een ideale temperatuur voor gezonde volwassenen meestal rond de 38 graden. Een maximale watertemperatuur van 40 graden wordt aanbevolen; in feite zijn de meeste moderne hot tubs specifiek ontworpen om dit niveau van warmte nooit te overschrijden.

 

U kan een ziekte oplopen in een spa

Bij ongecontroleerde temperaturen zijn ongecontroleerde biologische processen, virussen, bacteriën of schimmels, een veel grotere zorg in een warmwaterbron dan in de gecontroleerde omgeving van uw spa. Met een spa kunt u eenvoudig problemen met bacteriën voorkomen. Het verschil zit in het onderhoud: chloor of andere chemicaliën die worden gebruikt in het waterbehandelingssysteem van uw spa zijn ontworpen om de meest schadelijke micro-organismen te doden. Medische aandoeningen die soms in verband worden gebracht met het gebruik van de spa omvatten zowel de ziekte van Legionnaire als folliculitis, die soms wordt aangeduid als "hot tub-uitslag." Deze ziektes kunnen worden opgelopen door blootstelling aan onzuiver water. Om het risico op blootstelling aan deze of andere ziektes te verminderen, moet u nauwgezet de aanbevelingen van uw verdeler volgen voor het testen en het verzorgen van het water.

 

Een spa is gevaarlijk bij zwangerschap

Dit is een feit: het gebruik van een spa wordt afgeraden voor zwangere vrouwen, omdat het verhogen van de lichaamstemperatuur tot boven 38 graden tijdens het eerste trimester kan leiden tot een verhoogd risico op aangeboren afwijkingen. Zwangere vrouwen moeten altijd een arts raadplegen voordat ze een spa gaan gebruiken.

Mythes betreft het onderhoud van een spa

Naast mogelijke gezondheidszorgen kunnen potentiële kopers van een spa bezorgd zijn over de hoeveelheid tijd, geld en moeite het onderhouden van een spa met zich mee brengt:

 

Een spa zal al uw vrije tijd opeisen voor het onderhoud

Verre van dat. Een spa vereist wel wat noodzakelijk onderhoud: u moet de waterniveaus enkele keren per week controleren en de nodige aanpassingen uitvoeren. U zult ook af en toe water moeten veranderen - meestal om de drie of vier maanden, maar als u het ACE®-zoutwatersysteem van Hot Spring Spas ™ gebruikt, moet het water slechts eenmaal per jaar worden ververst. Natuurlijk moet u uw filters af en toe vervangen en eventuele andere onderhouds- of servicekwesties bijwonen. Als u een spa van hoge kwaliteit bezit, mag dit alles niet leiden tot een aanzienlijke investering van uw tijd.

De elektriciteitsrekening zal de hoogte in schieten

Een spa wordt verwarmd met behulp van elektriciteit, dus ja, uw elektriciteitsrekening zal verhogen bij gebruik. Een goedkope spa met een inefficiënte motor en onvoldoende isolatie vergt veel vermogen om het water op een constante hoge temperatuur te houden, waardoor uw maandelijkse elektriciteitsrekening veel harder stijgt. Als u echter investeert in een hoogwaardige spa met een bodem en effectieve isolatie, zal de toename van uw factuur een stuk minder dramatisch zijn. Hightech schuim-spray isolatie vormt een uitstekende thermische afdichting tussen de zijkanten van de kuip en de omgeving. Als u uw spa bedekt met een hoogwaardige geïsoleerde hoes, wordt uw spa aan alle kanten beschermd tegen warmteverlies. U verliest heel weinig warmte wanneer uw spa niet in gebruik is, wat betekent dat u heel weinig elektriciteit gebruikt om het water warm te houden. Een goedgemaakte premium spa met een goede isolatie kost u ongeveer 1 euro per dag. 

Het chloor in een spa verbrandt uw ogen 

Chloor is een krachtige chemische stof, zonder twijfel - daarom wordt het gebruikt om bacteriën en andere verontreinigende stoffen in bubbelbaden en zwembaden te doden. Chloor kan oogirritatie of huiduitslag veroorzaken, vooral bij gebruik op ongepaste niveaus. Voor chloorgevoelige personen bestaan alternatieven, zoals een waterbehandelingssysteem dat zacht zout water gebruikt. Als uw spa uw ogen brandt, is het echter mogelijk dat niet het chloor, maar de pH-waarden mogelijk niet in balans zijn. Als het water in uw spa te basisch of te zuur is, kunnen de dampen uw ogen prikken. Het bewaken van de pH-waarde van uw spa en het zo nodig bijstellen kan elk onplezierig gevoel voorkomen.

 

U kunt chloortabletten voor een zwembad in uw spa gebruiken

Terwijl zwembaden en spa's vaak beide chloor gebruiken om het water schoon en fris te houden, zijn de verhoudingen anders. Het gebruik van chloortabletten voor zwembaden zal resulteren in onjuiste chloorniveaus en PH-waarden in uw spa. Gebruik alleen producten die speciaal ontworpen zijn voor uw spa.

 

Uw spa ruikt naar chloor

Als u chloor gebruikt om het water in uw spa schoon te houden, kunt u mogelijk een zwakke chemische geur in de lucht waarnemen. Als de chloorgeur erg sterk en scherp is, is er waarschijnlijk een andere oorzaak: bij chloorverbindingen met stikstof of ammoniak vormt het een verbinding die chlooramine wordt genoemd. Chloramine heeft een schadelijke geur en kan uw ogen doen branden; het is geen graag geziene gast in de spa. De stikstof of ammoniak kan op verschillende manieren in uw spa worden ingebracht. Urine is een waarschijnlijke boosdoener, dus zorg ervoor dat iedereen die de uw spa gebruikt, de regels voor basishandelingen en hygiëne kan volgen.

 

Hier komt het allemaal op neer: als u uw spa op zorgvuldige wijze gebruikt en de aanbevelingen van uw vertrouwde lokale dealer opvolgt, zal uw spa jarenlang een veilige en betrouwbare bron van grote vreugde zijn voor u en uw gezin. Als u nog andere vragen heeft, neem dan een kijkje in de informatie op onze website.

Spa
Configurator

Vind een
dealer

Gratis brochure
downloaden

Ontvang onze nieuwsbrief

Ontdek onze modellen

HotSpring blinkt uit in kwaliteit zoals geen enkel ander merk.

Ontdek alle verhalen

Ontvang onze nieuwsbrief